Csirke máj - az A vitamin forrás
A csirke máj a BARF étrendben a belsőségek közé tartozik.
A máj talán az egyik legfontosabb belsőség, de csak a napi belsőség szükséges mennyiség felét adhatja, tehát 5%-ot.
Ennek oka, hogy magas az A-vitamin tartalma, mely zsírban oldódó vitamin, ezáltal túladagolható.
Emellett jelentős a vas, foszfor, folsav tartalma is és százszor annyi tápanyagot tartalmaz, mint az izomhús.
A csirkemájat szoktuk ajánlani első belsőségnek.
Főleg azoknak, akik egyébként is csirkével kezdtek neki a nyers etetésnek, mivel az elején jobb, ha először csak egy féle fehérjeforrással ismertetjük meg kedvencünket.
Azoknak a házikedvenceknek, akiket a csirke allergia nem fenyeget, a legolcsóbb és legváltozatosabb húsféléket biztosíthatjuk. Hisz csirkéből minden fellelhető, a csontos hústól a színhúson át egészen a belsőségig és mérettől függetlenül bármilyen kutya, illetve cica is fogyaszthatja.
Fontos azonban figyelembe venni, hogy nem csak fehér húsnak, hanem vörös húsnak is kell szerepelnie az étrendben.
A fehér húsok, sovány húsok ezért könnyen emészthetően, az átálláshoz ideálisak. Ezzel szemben a vörös húsok táplálóbbak, több fehérjét, zsírt, ásványi anyagot és vízben oldódó vitamint
tartalmaznak.
Emellett cicások külön figyelmébe ajánlanánk, hisz a csirkemáj taurint is tartalmaz, amely a kis bársonytalpúaknak elengedhetetlen a kiegyensúlyozott élethez.
A taurin egy esszenciális aminosav, amely a macskák számára különösen fontos, nem is lehet őket vele túladagolni, mert a felesleg a vizelettel távozik.
Viszont a kutyák számára nem létszükség, neki a túladagolt taurin problémákat is okozhat, ezért sem ajánljuk a májat és aszíveket magas mennyiségben adagolni neki, hisz az is rengeteget
tartalmaz ebből az egyébként fontos aminosavból.
A termék emberi fogyasztásra nem alkalmas.
Kifejezetten kisállatoknak csomagolt, nyers, fagyasztott áru.
Humán étkezésre szánt húsoktól elkülönítve tároljuk és olvasszuk.